Ehomag
Vijesti

Hrvatska: Bh. državljanin vozeći 250 km/h bježao od policije pa se zabio u ogradu

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Bh. državljanin, koji je upravljao “Mercedesom” s njemačkim tablicama dobio je kaznu od skoro 4.000 KM i zabranu korištenja inostrane vozačke dozvole u Hrvatskoj, zbog saobraćajnog prekršaja i nesreće koju je prouzrokovao na autoputu Zagreb – Lipovac.

Kako stoji na internet stranici PU Vukovarsko-srijemske županije, 3. jula, na autoputu Zagreb – Lipovac, 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je putničkim automobilom “Mercedes” njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom saobraćajnom trakom autoputa te, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe – policijsko vozilo “presretač”.

“Nakon što je obišao policijsko vozilo, policijski službenici utvrdili su da se kretao brzinom od 250 km/h te su, upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi, nakon čega je vozač naglo povećao brzinu kretanja te zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine kretanja vozila prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja, izgubio nazor nad automobilom i udario u saobraćajnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu”, kažu iz PU Vukovarsko-srijemske županije.

Dodaju da su u ovoj saobraćajnoj nesreći vozač i dijete lakše povrijeđeni, što je utvrđeno u bolnici u Vinkovcima. Prilikom disperzije krhotina nastalih u prometnoj nesreći oštećeno je i policijsko vozilo “presretač“.

“Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena i naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca”, dodali su iz PU.

Related Articles

Stanivuković odgovorio Igoru i Gorici koliko je zaista firmi u njihovom vlasništvu

user

Općina Ravno kupuje limuzinu vrijednu preko 65.000 maraka

user

NASMIJTE SE/ PROVJERITE ŠTA STE U BOSANSKOM HOROSKOPU: Mješalica, dizalica, krampa… JE LI VAM POGODILO?

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM