Ehomag
Vijesti

Poučna priča o starici na plaži

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Jedna je porodica uživala na plaži. 

Djeca su se kupala u moru i gradila kule u pijesku kada se pojavila neka starica u prljavoj i poderanoj odjeći. Njezina sijeda i raščupana kosa vijorila je na vjetru. 

Mumljajući nerazumljive riječi, vadila je nešto iz pijeska i trpala to u vrećicu. Roditelji su pozvali djecu i rekli im neka se „drže podalje od te starice“. 

starica

Kada je prošla pored njih, osmjehnula im se, ali oni joj nisu uzvratili. 

Tek sedam dana kasnije, kada se je porodica spremala otići kući, doznali su da ova starica svaki dan skuplja komadiće stakla po plaži kako se djeca ne bi posjekla…   

starica

Kako često osudimo nekoga na ‘prvi pogled’, ne zastanemo i ne pogledamo dublje? Istina je često sakrivena našim fizičkim očima. Neka nam ovo došašće pomogne da otvorimo oči svog srca.

Related Articles

Dodik: Glupo je da postoji Nogometni savez BiH, treba nam samo Republike Srpske

user

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji: Izazovi za zemlje regije u fokusu

user

Navijač Borca pao s tribine tokom meča s Linfieldom, hitno odvezen u bolnicu

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM