Ehomag
Lifestyle

DOMAĆI SPREJ OD 2 SASTOJKA EFIKASNO UKLANJA GRINJE: Naprskajte dušeke, jastuke, tepihe… i riješite se ovih napasti!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Grinje se nakupljau u posteljini, tepisima, jastucima, dušecima, zavesama… i tu ostavljaju svoj izmet, koji je posebno problematičan za ljude sklone alergijama.

I dok zavjese i posteljinu, recimo, lako možete da skinete i operete, tepih, recimo, ne možete baš često da perete, a o dušeku da ne govorimo.

Međutim, postoji jedan domaći sprej koji lako možete da napravite i isprskate po problematičnim mjestima, kako biste se riješili grinja. Dobra stvar je što ovaj sprej ne sadrži nikakvu opasnu hemiju, tako da ne morate da brinete o uticaju na zdravlje.

screenshot-10

Evo šta vam je potrebno od sastojaka za domaći sprej:

700 mililitara vode

20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili karanfilića

Bočica sa raspršivačem

Priprema:

U bočicu jednostavno sipajte vodu, dodajte 20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili karanfilića i blago promućkajte. Ovim sprejom isprskajte tapacirane delove nameštaja, jastuke, dušeke i ostavite da se osuši.

Da biste bili sigurni da nema grinja na posteljini i zavesama, u deterdžent kojim inače perete veš dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja.

Grinja sa tepiha najbolje ćete se rešiti tako što ćete u posudu sipati sodu bikarbonu, dodati desetak kapi eteričnog ulja i zatim mešavinu posuti po tepihu.

Ostavite da deluje oko pola sata, a zatim usisajte.

Izvor:Mondo

Related Articles

Kako da uklonite sve sjemenke iz lubenice za 2 minuta: Super trik (VIDEO)

user

VEČERAS PRIJE SPAVANJA POPIJTE OVAJ NAPITAK: Topi salo oko bokova, KILOGRAMI NESTAJU PREKO NOĆI

user

NAJUKUSNIJE ŠPAGETE SE NE KUHAJU: Evo kako da napravite pastu iz rerne, svi su poludjeli za ovim receptom

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM