Ehomag
Sport

SKANDAL NA EURU: Hrvatska igrala u dresovima s ustaškom šahovnicom na grbu

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Hrvatska je u ponedjeljak ispala s Europskog prvenstva od Španije u osmini finala. Nakon 90 minuta je bilo 3:3, a onda su Španci u prvom produžetku zabili dva gola i izborili četvrtfinalni susret protiv Švicaraca ukupnom pobjedom 5:3.

Sada je u javnost isplivao i veliki gaf.

Naime, na dresu Hrvatske u sve četiri utakmice Eura bila je hrvatska zastava s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo, što je simbol ustaške Nezavisne Države Hrvatske.

Iako se prvo bijelo polje na hrvatskom grbu koristilo i ranije, ustaški režim ga je najviše promovisao i prvo bijelo polje je postalo zaštitni znak NDH.

Na službenom državnom grbu prvo polje je crveno.

b1ec76e0-7d78-48e0-b9bc-44f170bc347f

IZ HNS-A JE STIGLO POJAŠNJENJE:

“Sav tisak na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta”, kazali su nam u Savezu te naglasili da od 2014. godine HNS na dresovima nosi državni hrvatski grb. 
 

Related Articles

FILIP U EMISIJI OTKRIO – EVO DA LI SE POMIRIO S DALILOM: Evo šta je prava istina (VIDEO)

user

NOVAK ĐOKOVIĆ KAŽNJEN, nakon finala US OPENA organizatori donijeli odluku: “Zbog nesportskog ponašanja tokom finalnog meča”

user

EVO ŠTA JE MIKI NOĆAS ŠAPNUO OBEZBJEĐENJU: Ovako je eksalirao sukob sa Carem (VIDEO)

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM