Ehomag
Zabava

Imate modrice koje se misteriozno pojavljuju? Doktorica se oglasila i objasnila o čemu je riječ: 5 RAZLOGA KOJE MORATE ZNATI

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Modrica je odraz manje ozljede krvnih žila ispod površine kože, a ako se dogodi oštećenje mogu se iz njih izliti manje količine krvi što za rezultat daje dobro poznate ljubičasto – zeleno – crne modrice.

Žena ste 

“Nije fer, ali je istina: Žene puno lakše “zarade” modrice od muškaraca. Muškarci imaju deblju kožu i više kolagena, što deluje kao bolja zaštita krvnih žila od povreda.”, navodi dr. Cory Fisher porodični lJekar u klinici Cleveland.

Starite

Starenjem se koža stanjuje, a krvne žile su poroznije, što može uzrokovati modrice koje nismo očekivali. Kako se koža stanjuje tako se gube kolagen i masnoće koje su štitile krvne žile. Krvne žile gube i elastičnost pa se lakše oštećuju. 

Koristite lIJekove za razređivanje krvi 

“Ovi se lIJekovi koriste za lečenje aritmije i krvnih ugrušaka, i to je jednostavno objašnjenje za neobjašnjive masnice.”, pojašnjava dr. Fisher te napominje da uzrok mogu biti i drugi lIJekovi koji imaju isti efekt, poput aspirina ili ibuprofena.

Uzimate antidepresive

Neke od studija su dokazale da IJlekovi koji se koriste u svrhu liječenja depresija i sličnih poremećaja mogu uticati na proces zgrušavanja krvi, ističe dr. Fisher

Manjak vitamina

Manjak vitamina C i K mogu uzrokovati iznenadnu pojavu modrica, ali ako živite na području gdje se jedu kvalitetne, organski uzgojene namirnice, niste u ovoj skupini ljudi.

(Alo.rs)

Related Articles

“Prije 10 godina muž me prevario, sa konobaricom”

user

6 PRAVILA KOJA MORATE ZNATI KAD PIJETE ZELENI ČAJ DA SMRŠATE: Mnogi ga koriste pogrešno i zato NE MOGU SMRŠATI

user

IMATE LI PROBLEMA SA SPAVANJEM? OVO SU 4 TRIKA ZA LAKŠI SAN: Nećete se buditi noću, ustat ćete odmorni

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM