Ehomag
Zabava

JEDNU GREŠKU UPORNO PRAVITE! Evo kako se PRAVILNO skidaju pesticidi sa voća – važno je

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Evo kako da skinete pesticide sa voća koje je tek stiglo – breskve i nektarine mogu zadržati ove hemijske supstance ako ne pazite!

Voće i povrće u Srbiji, čak i na pijacama, može biti prekriveno pesticidima. Evo kako se skidaju pesticidi sa omiljenih ljetnjih voćki!

12721-breskve

Sezona je lubenice, zdravih bobica ali i omiljenih narandžastih voćki koje jedemo svježe, stavljamo ih u kolače ili od njih pravimo džem.

Breskve imaju sitno “paperje” po površini zbog kojih ih mnogi revnosno peru, da bi bile sličnije kajsijama.

Ali tu prave grešku – breskve isprskane pesticidima treba prati pažljivo, samo rukama, bez korišćenja kuhinjske četkice. Ona će skinuti “paperje” ali će oštetiti i tanku koru voća ispod njega, i na taj način pesticide sa površine ugurati u površinski sloj sočnog ploda.

Nektarine je najbolje prati u rastvoru sode bikarbone, koja je moćan saveznik u borbi protiv bakterija, bacila i pesticida. Pomešajte sodu i vodu i ostavite nektarine da se natapaju najmanje 12 minuta. Potom ih dobro isperite i obrišite ubrusom.

 

Related Articles

Uz njih je plakao region: Scene u filmu “Toma” koje se nikada nisu dogodile

user

NE RAZMIŠLJAJTE PUNO! Odaberite 1 šolju kafe koju biste sada popili: Sada pogledajte šta to otkriva o vama, SVIMA JE POGODILO

user

DANAS JE LIJEPA KAO LUTKA, a evo kako je Milica Kemez prije plastičnih operacija: Kad vidite stare slike, UHVATIT ĆETE SE ZA GLAVU

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM