Ehomag
Zabava

JEDNU GREŠKU UPORNO PRAVITE! Evo kako se PRAVILNO skidaju pesticidi sa voća – važno je

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Evo kako da skinete pesticide sa voća koje je tek stiglo – breskve i nektarine mogu zadržati ove hemijske supstance ako ne pazite!

Voće i povrće u Srbiji, čak i na pijacama, može biti prekriveno pesticidima. Evo kako se skidaju pesticidi sa omiljenih ljetnjih voćki!

12721-breskve

Sezona je lubenice, zdravih bobica ali i omiljenih narandžastih voćki koje jedemo svježe, stavljamo ih u kolače ili od njih pravimo džem.

Breskve imaju sitno “paperje” po površini zbog kojih ih mnogi revnosno peru, da bi bile sličnije kajsijama.

Ali tu prave grešku – breskve isprskane pesticidima treba prati pažljivo, samo rukama, bez korišćenja kuhinjske četkice. Ona će skinuti “paperje” ali će oštetiti i tanku koru voća ispod njega, i na taj način pesticide sa površine ugurati u površinski sloj sočnog ploda.

Nektarine je najbolje prati u rastvoru sode bikarbone, koja je moćan saveznik u borbi protiv bakterija, bacila i pesticida. Pomešajte sodu i vodu i ostavite nektarine da se natapaju najmanje 12 minuta. Potom ih dobro isperite i obrišite ubrusom.

 

Related Articles

“Ne smeta mi što me žena vara”

user

“Prevarila me pred vjenčanje”

user

“Pitala sam muža kad bi dobili glavnu nagradu na lotou šta su mu želje. “

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM