Ehomag
Zanimljivo

Neženja (37) zaglavio P0NOS u okasti ključ, oslobodili ga pomoću bušilice

Jedan kineski muškarac (37) zaglavio je svoj p0n0s okasti ključ malog promjera, iz kojeg je morao da ga izbavi lokalni zubar. Naime, muškarac se „zaigrao“ i problem nije mogao da riješi sam, pa mu je u pomoć priskočio zubar sa specijalnom malom bušilicom.

Kako je već prošlo gotovo 17 sati, njegov p0n0s bio je potpuno modar, piše Daily Mail.

Doktori i vatrogasci, koji su pokušavali da mu pomognu, nisu ništa mogli da učine. Prema pisanju tamošnjih medija, muškarac je neženja koji živi u gradu Linhai. Ostalo je nejasno kako je tačno došao u ovako poziciju.

Doktori su najprije smatrali da treba da ga podrgnu operaciji, kako bi smanjili krvni pritisak prije nego što uklone strani predmet. Navodno su za pristanak zvali i njegove roditelje, koji su pristali, ali se nisu pojavili u bolnici da bi potpisali dokument.

Zbog toga su u pomoć morali da pozovu vatrogasce, koji su stigli sa cirkularnom brusilicom. Međutim, nisu smjeli da je upotrijebe.

Tada su u pomoć priskočili zubari, čije bušilice imaju regulatore za hlađenje, zbog čega se metalni alat nije ugrejao. Pozvana su dva stomatologa, Zhou Gi i Shi Gengsheng. U bolnicu su stigli pola sata nakon što je muškarac poslan.

Donijeli su zubarsku bušilicu, brzi motor koji se okreće 200 000 do 300 000 puta u minuti.

“Zubarski motor također ima visokotlačni hladnjak vode za smanjenje topline uzrokovane bušenjem”, rekao je Zhou.

Spasilački tim testirao je zubarsku bušilicu na ključu iz kutije s alatima vatrogasaca prije izvođenja na muškarcu.

Muškarac je nakon 30-minutnog zahvata dvojice zubara oslobođen.

Related Articles

Slave Mujo i Fata 50. godišnjicu braka i dogovore se da će napraviti sve kao i kad su bili mladi

user

UDAJEM SE ZA 2 SATA, A ŠMINKANJE SAM PLATILA 50 EURA: Upropastila me, od sramote ne smijem izaći, ZOVEM VJERENIKA I SVE OTKAZUJEM

user

Provela sam vikend kod momka

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM