Ehomag
Zabava

NIJE TAKO JEDNOSTAVNO ALI POSLUŠAJTE OVE SAVJETE: Kako se ponašati nakon RASKIDA

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Prije svega, daj sebi malo vremena da se oporaviš. Ali koliko? Stručnjaci tvrde da normalan prelazni period traje šest do osamnaest mjeseci. Ukoliko bol traje mnogo duže, trebalo bi da potražiš stručnu pomoć. U međuvremenu, zaslužuješ da se malo trgneš.

Ako si ostavljena, imaš pravo da…

…budeš ostavljena oči u oči – nikako preko telefona, društvenih mreža ili poruke.

healafterbreakup

…ugađaš sebi! Kreni na jogu. Uradi manikir. Idi u dugu šetnju. Isprobaj sve moguće i nemoguće ukuse čokolade. Apsolutno sve što će te dovesti do duševnog mira i što će ti dati malo oduška.

…apsolutno ignoriši sve gluposti koje ti govori. ’’Nikad te nisam ni voleo…’’ i slične. Poslije nekoliko godina provedenih zajedno i nekoliko ponuda za brak? Dobar pokušaj.
…iskoristi sve načine da ga preboliš. Ako to znači da baciš sve poklone koje si dobila od njega i obrišeš sve zajedničke fotografije, neka bude tako.

…otpiši ideju poput ’’Hajde da ostanemo prijatelji’’, jer one služe samo da on umiri svoj osjećaj krivice, a nimalo da doprinese tvojoj sreći

.…ga izbjegavaš dok ga potpuno ne preboliš. Ali kada to postigneš, imaš pravo da se svuda pojavljuješ privlačna do apsurda.

…pričekaj prije nego što ’’ponovo kreneš u akciju’’. Možda ćeš doći u iskušenje da pokreneš misli novom vezom, ali sačekaj dok ne budeš potpuno spremna.

Ako ti ostavljaš, imaš pravo da…

…ga ležerno iznerviraš samo da bi pojednostavila stvari ili da bi se ti osjećala bolje. Treba ti tekst? Možeš reći prosto ’’Shvatila sam da nisam spremna za vezu kakvu ti želiš’’.

… odbijaš da budeš njegov psihoterapeut. Reci mu šta nije bilo u redu, a ostalo prepusti plaćenom stručnjaku.

… postavi granice. Ništa mu ne duguješ. Blokiraj elektronsku poštu od njega (kao i poruke i pozive) ako odbija da shvati tvoje znake.… promjeni mišljenje o stvarima koje si ranije smatrala svijetim. Sada možeš priznati da je njegov osjećaj za stil sumnjiv, iako si ga ranije branila. Tvoji prijatelji će odahnuti kada čuju da ti se nikada nisu sviđale njegove pantalone.

Related Articles

Edi odustao na pitanju za 250.000 kn: ZNATE LI VI TAČAN ODGOVOR?

user

“Oženjen sam već 15 godina, moja žena je prezgodna.”

user

NAJTAČNIJI TEST LIČNOSTI OD 3 SEKUNDE: Odaberite sliku i provjerite šta otkriva o vama – OVU SLIKU BIRA 35% ljudi

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM