Ehomag
Vijesti

Mesić o Dodiku: Jednom je krenuo prema meni, rekao sam da ga zaustave

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata Stipe Mesić komentarisao je presuđenu doživotnu kaznu za ratnog zločinca Ratka Mladića, tačnije reakcije na ovu presudu.

Nakon reakcija iz RS-a i Srbije na ovu presudu, Mesić je odgovorio na pitanje “kada će doći trenutak da se suoče s vlastitom poviješću i ispričaju se za genocid?” za Nacional.hr

“Puno je bilo zločinaca na svijetu, dosta ih je bilo i na našem prostoru, a on je jedan od većih. Mogao bi se mjeriti s najvećim zločincima u povijesti. On nije okrvavio samo svoje ruke, već i ruke svojih vojnika koji su ubijali tisuće nevinih ljudi.

Milorad Dodik to ne priznaje niti je ikada priznavao genocid u Srebrenici, on i dalje inzistira na mitu da su Mladić i Karadžić srpski heroji

-Zato ga ja nikada i nisam primio – jednom je došlo do nekog nesporazuma i on je čak krenuo prema meni, a čim sam dobio tu informaciju, rekao sam da ga odmah zaustave jer ja nemam običaj razgovarati s onima koji veličaju ratne zločince. On je taj koji ne samo da ih veliča, već s Draganom Čovićem razbija BiH.

isprika sa srpske strane zbog tih zločina jednom će se morati dogoditi. No Srbija još uvijek nije doživjela katarzu i oni i dalje ne optužuju Miloševića zato što je krenuo u rat, već zato što ga je izgubio. Što se tiče Dodika, on je još uvjeren da sporazum Tuđman-Milošević iz Karađorđeva i Tikveša o podjeli BiH može biti realiziran.

Međunarodna zajednica tu mora jasno reći svoje, osobito novi visoki povjerenik, Nijemac Christian Schmidt, koji bi za to trebao imati podršku i svoje vlade i SAD-a i EU-a. On bi trebao napraviti ono što je napravio Paddy Ashdown, koji je odredio da onaj tko ne priznaje cjelovitu BiH, ne može biti ni na jednoj funkciji u politici”, poručio je Mesić.

Izvor:Radiosarajevo

Related Articles

IMATE LI GLJIVICE NA NOKTIMA: Ova smjesa će vam pomoći da BEZ IMALO STIDA pokažete stopala, ZAPIŠITE RECEPT

user

Ruski partizani navodno ubili Duginu, sada se oglasili manifestom

user

Istraga o nestalom Mateju vraća se na početak – na njegove prijatelje

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM