Ehomag
Vijesti

Uginuo američki “prvi pas”, Bidenov njemački ovčar Champ

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Predsjednik SAD-a Joe Biden i njegova supruga Jill objavili su u subotu da je uginuo njihov pas Champ, njemački ovčar koji im je posljednjih 13 godina bio “vjerni i voljeni suputnik”.

“U trenucima naše najveće radosti i u našim najtužnijim danima, bio je uz nas, osjećao je sve naše neizgovorene emocije. Obožavamo našeg slatkog, dobrog dečka i zauvijek će nam nedostajati”, naveo je američki predsjednik Biden u priopćenju posvećenom svom psu Champu koji je uginuo u subotu.

Champ je živio s predsjednikom i prvom damom u Bijeloj kući, uz još jednog njemačkog ovčara, Majora, kojega su Bidenovi udomili u studenom 2018. i koji je postao prvi spasilački pas u Bijeloj kući.

Dolazak Champa i Majora označio je povratak ljubimaca u Bijelu kuću nakon četverogodišnje pauze, pošto bivši predsjednik Donald Trump sa sobom nije doveo ljubimce.

Trump je tako bio prvi predsjednik nakon dugo vremena koji svoje predsjedničke prostorije nije dijelio sa psima ili mačkama – zadnji put prije njega to je bio Andrew Johnson, 1860-ih.

Champ je bio s Bidenovima još otkada je sadašnji predsjednik obnašao dužnost potpredsjednika za vrijeme mandata Baracka Obame.

“Najviše je volio sklupčati se navečer ispred vatre… ili se pak sunčati u vrtu Bijele kuće”, napisao je Biden u svom priopćenju na Twitteru, dodavši da je Champ, kad je bio mlađi, dane provodio “trčeći za golf lopticama na travnjaku ispred Pomorske zvjezdarnice” ili pak jureći djecu po stražnjem dvorištu starog doma Bidenovih u Delawareu.

Related Articles

HILLARY CLINTON: “Amerikanci koji i dalje negiraju rezultate predsjedničkih izbora odrađuju Putinov posao”

user

PRVE SLIKE MILJANE KULIĆ NAKON NESREĆE: Hitno hospitalizovana, objavljen ljekarski izvještaj

user

Šarović: Bio bih protiv smjene Dodika ako bi to bila odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM