Ehomag
Vijesti

Dačić: Rezolucija o Srebrenici uperena direktno protiv Srbije i RS

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu “upereno direktno protiv Srbije i Republike Srpske” i da je to “urađeno zbog jakog pritiska iz inostranstva”.

“To što se dogodilo u crnogorskoj skupštini je jedno ogromno razočarenje, a rezolucija je potpuno uperena protiv Srbije”, rekao je Dačić za Televiziju “Pink”.

On je pozvao NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, naglašavajući da se nova Vlada ponaša vrlo slično kao i ona koju je predvodio crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

“Ne očekujem da to bude politika u interesu Srbije, već u interesu građana Crne Gore, a siguran sam da nije bilo u narodnom interesu da se donese ovakva rezolucija”, poručio je Dačić.

On ističe da crnogorski premijer Zdravko Krivokapić na čelo Vlade nije došao silom, već je predložen za nosioca liste koja je pobijedila na izborima.

“Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa, jer je Krivokapić došao na čelo Vlade zato što je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom i položajem Srba u Crnoj Gori”, rekao je Dačić.

Skupština Crne Gore izglasala je Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Related Articles

Čović sa Plenkovićem: “Legitimno predstavljanje” mora biti implementirano

user

U Sarajevu danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH, poslanici iz RS-a najavili bojkot

user

Predstavnički dom o usporavanju gradnje tunela Hranjen

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM