Ehomag
Zabava

OVAJ DIO PILETA NIKAKO NE SMIJETE KUPOVATI U PRODAVNICI, NAJVIŠE JE ZATROVAN HEMIJOM: Kuhar otkrio trik, evo šta trebate uraditi

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Pored svinjetine, pileće meso spada u najpopularnije namirnice životinjskog porijekla.

Mada je siromašno kalorijama (ako se jede bez kožice), nutricionisti ističu da ne poseduje previše hranljivih materija poput na primer junetine ili ćuretine.

Naravno, ako govorimo o prirodno gajenoj živini i mesu koje nije “kljukano” aditivima

449061-meat-5924398-1920-f

Ukoliko to nije slučaj, ako se snabdevate mesom iz supermarketa, stručnjaci upozoravaju na određene delove pileta gde se ova “hemija” više zadržava…

Prvo što je važno da znate jeste da živina nije imuna na infekcije tipične za ljude. Pa tako savetuju da ukoliko nabavljate meso iz neproverenih izvora, ne uzimate pileće iznutrice, u kojima se nakupljaju štetni “lekovi” kojima je životinja tretirana, kao i paraziti.

Najkorisnije i najzdravije je belo meso, ali se svakako preporučuje da bude dobro termički obrađeno kako bi se uništili svi mogući patogeni.

Najbolje je kuvati meso u dve vode – prvo bariti pet minuta, a zatim procediti ključalu vodu i sipati drugu u kojoj će se meso skuvati do kraja.

“Savetujem vam da prvo skuvate piletinu, kako ne biste brinuli o parazitima i velikoj količini antibiotika kojom je kljukana”, savetuje je kuvar Sergej Sinicin.

On je i preporučuio da se prilikom kupovine meso prvo pomiriše – ako osetite miris hemikalija, odustanite, u takvom mesu više nema zdravih sastojaka.

Related Articles

POUČNA PRIČA: KAKO DA ZNAŠ KO TI JE PRAVI PRIJATELJ

user

KAD USTANETE SA ŠOLJE, OSJETITE JAK MIRIS URINA? Evo na šta ukazuje ovaj SIMPTOM: Važno da što prije uočite

user

IMATE 10 SEKUNDI! Pokušajte pogoditi ko je supruga čovjeka na fotografiji

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM