Ehomag
Vijesti

NE ZOVE SE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ, OVO IME MU PIŠE U DOKUMENTIMA: Skoro niko nije znao, IZNENAĐENI?

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Kristijan, koga gledamo u aktuelnoj “Zadruzi 4”, odavno je poznat po nadimku, posebno kada je bio žestoki momak i bavio se kriminalnim radnjama zbog kojih je nerijetko bio i u zatvoru.

A malo je poznato da mu je pravo ime Aleksandar Golubović. Kristijan je rođen u Minhenu 1969. godine gdje su tada živjeli njegovi roditelji, majka Milanka i otac Srboljub pored kog nije odrastao.

Počeci “žestokog momka sa asfalta” Kristijana Golubovića su dobro poznati, ali ko je njegov otac i kakva ih to slična sudbina vezuje, dugo se nije znalo.

O svom ocu Kristijan je u jednom intervjuu izjavio sljedeće:

196967-kristijan-f

– Kakva je to sudbina da se začnem iz jednog jedinog pokušaja svoga oca da napravi sina i iste noći biva odveden na doživotnu robiju. Cijela ova situacija nagovještava tok neverovatnih događaja jednog života, mog života. Zapravo moja majka je te ’69 godine bila trudna sa mojom sestrom koju je rodila na Bogojavljanje 19. januara i baš neposredno nakon porođaja, moj otac koji je baš u to vreme bio pod potjernicom zbog oružane pljačke sa smrtnim ishodom, valjda sujetno ljut što nije dobio sina, tek svježu majku oplodi i istog jutra biva uhapšen i odveden na doživotnu robiju.

Inače, Golubović je svoje srednje ime dobio upravo po sestri Kristini koja je rođena iste godine kao i on. A kako je sam tvrdio, stvari u njegovom životu su pošle po zlu i pre nego što se rodio:

– Još dok sam bio embrion, stvari u mom životu su krenule naopako i tako nastaje predispozicija da dijete od ranih dana nema oca kraj sebe u godinama kada je to najneophodnije… Prvi put sam sreo svog oca u nekom od prvih razreda osnovne škole, nakon njegovog spektakularnog bjekstva iz tada najčuvanijeg zatvora u Nemačkoj u Minhenu. Klinac koji je odrastao bez oca, za kim je žudio svaki dan u svom kratkom životu, stvara potajno u sebi heroja u vidu svog jakog tate, koji je bio predmet mog prosuđivanja i ideologije na krajnje ekstreman način.

Mladi Kristijan pošao je očevim stopama. Još kao maloletnik je služio kaznu u popravnom domu, nakon što su se njegov drug Milorad Ulemek Legija i on potukli sa grupom mladića u centru grada. Sa šesnaest godina je prvi put “zaglavio” u Centralnom zatvoru, a već sa nepunih dvadeset u kafani “Boleč” tukao pepeljarom.

Izvor:Republika

Related Articles

U KIJEVU POČEO POLICIJSKI SAT: Oglasile se sirene za vazdušni napad

user

Teška nesreća kod Prijedora: U sudaru poginula jedna osoba

user

Dr. Milan Miličević: Bahata Dodikova vladavina će uništiti RS

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM