Ehomag
Vijesti

Efendić: “Tako je srušen i uništen čitav sistem KS”

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Načelnik općine Novi Grad te v.d. predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić komentarisao je napise medija kako je naselje u sarajevskom naselju Dobrinja obraslo travom te da su građani uočili i zmiju te istakao kako je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park.

“Samo da se zna, iako je to bezbroj puta ponovljeno, da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park. Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore“, poručio je Efendić.

“Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno. Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća, umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa“, dodao je Efendić.

Kazao je načelnik općine Novi Grad i da je sva pamet u tome da svi rade svoj posao, ali i da je ogroman problem kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama, uopće ne znaju šta im je posao.

Poručio je kako posljedice toga trpimo svi.

(N1)

Related Articles

Išarana džamija u Trebinju, uhapšena jedna osoba

user

POSLJEDNJA ŽELJA MIROSLAVA LAZANSKOG BIĆE ISPUNJENA: Evo šta je on planirao, ali ga je SMRT PREDUHITRILA!

user

Mediji u Hrvatskoj javljaju: Preminula je Kasandra

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM