Ehomag
Vijesti

Zdravko Krivokapić: Nisam podržao Rezoluciju o Srebrenici

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, poručio je kako je Rezolucija o genocidu u Srebrenici bila nepotrebna, jer “produbljuje podjele i sukobe u društvu”.

Krivokapić je kazao da se Crna Gora borila i izborila za demokratiju i slobodu.

“Izvršna vlast je potpuno odvojena od zakonodavne vlasti. Svako u parlamentu ima jednako pravo da glasa po slobodnoj volji. Odluka je bila na Skupštini i ja kao predsjednik Vlade nisam ni inicirao ni podržao donošenje ove rezolucije”, naveo je Zdravko Krivokapić.

On je kazao da je više puta govorio da ne možemo politizovati nevine žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena. Bilo da je riječ o žrtvama u Jasenovcu, Srebrenici, Velici, Bratuncu i bilo gdje drugo…

“Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci nikada narodi. Nijedan narod ne može biti genocidan zbog postojanja pojedinca iz naroda.

Zdravko Krivokapić: Rezoluciju produbljuje podjele

Opraštamo, suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti. Prošlost ne možemo promijeniti. Ali možemo uticati na sadašnjost i bolju budućnost naše djece”, kazao je Zdravko Krivokapić, objavljeno je na njegovom zvaničnom Twitter nalogu.

Istakao je da je Rezolucija o Srebrenici bila nepotrebna, “jer produbljuje dalje podjele i sukobe u društvu”. Pored toga, podsjetio je on, ni u BiH nije usvojena takva rezolucija.

Napomenio je da je Crna Gora već imala usvojenu Deklaraciju Evropskog parlamenta o Srebrenici.

“Možda su ljudi naviokli na “britvu” ili da sprovode naredbe “šefa” na svim nivoima države. Suprotno demorkatskim načelima o odvojenosti jer je to bila dugogodišnja praksa na ovim prostorima. Ali to nije slučaj sa mnom i ovom Vladom. Parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke. I snose ishod istih, ma kakvi oni bili”, kazao je crnogorski premijer.

Izvor: N1

Related Articles

Najoštrije sankcije: Evropska unija zamrznula imovinu Putinu i Lavrovu

user

OVA ŠANSA SE NEĆE PONOVITI: Ne propustite magiju Mars-Saturn 25. septembra, možete privući veliki novac, i novu ljubav – EVO ŠTA TREBATE URADITI

user

Marina (31) preminula tokom operacije nosa u elitnoj klinici

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM