Ehomag
Vijesti

UKOLIKO STE LJUBITELJ KAFE OVO MORATE DA ZNATE: Jasni znakovi da ste pretjerali sa KOFEINOM!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Kafa može vrlo brzo da vas razbudi i da vam da nalet energije, ali kada se ta energija potroši, doći će i do vrlo snažnog pada

Mnogi ljudi prosto obožavaju kafu. I piju je u velikim količinama.

Iako smatrate da vi nikada ne pretjerate i ne unesete je previše u organizam, postoje jasni znakovi koji pokazuju da griješite.

Ukoliko ih primjetite, zaustavite se.

stocksy-woman-drinking-coffee-good-vibrations-images

Kofein stimuliše srednji nervni sistem

Uznemireni ste – Od previše kafe možete da postanete prilično nervozni, jer kofein stimuliše srednji nervni sistem, dok on istovremeno povećava nivo adrenalina, dopamina i glutamata. Ova kombinacija može da dovede do tjeskobe, nervoze, ubrzanog rada srca, razdražljivosti, pa čak i bijesa.

Energija vam pada tokom dana – Kafa može vrlo brzo da vas razbudi i da vam da nalet energije, ali kada se ta energija potroši, doći će i do vrlo snažnog pada. Neka istraživanja su pokazala i da kofein može da uništi produktivnost, što može da dovede do zabušavanja na poslu.

Dovoljno vode

Često morate u toalet – Kofein je diuretik, što znači da ćete ispijanjem kafe češće urinirati, pogotovo ako kafu ne pijete često. I dok istraživanja pokazuju da od kafe zapravo ne možete da dehidrirate, ako uz nju ne pijete dovoljno vode, vaše tijelo neće dobijati dovoljno tečnosti.

Related Articles

Pronađena tijela starijeg para u BiH: Obavljen uviđaj

user

Dodik: Nema razgovora s onim koji RS zovu aparthejdom

user

Šef evropske diplomatije Borrell javno ukorio Janšu: Nema ovlaštenja da govori u ime Unije

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM