Ehomag
Vijesti

UKOLIKO STE LJUBITELJ KAFE OVO MORATE DA ZNATE: Jasni znakovi da ste pretjerali sa KOFEINOM!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Kafa može vrlo brzo da vas razbudi i da vam da nalet energije, ali kada se ta energija potroši, doći će i do vrlo snažnog pada

Mnogi ljudi prosto obožavaju kafu. I piju je u velikim količinama.

Iako smatrate da vi nikada ne pretjerate i ne unesete je previše u organizam, postoje jasni znakovi koji pokazuju da griješite.

Ukoliko ih primjetite, zaustavite se.

stocksy-woman-drinking-coffee-good-vibrations-images

Kofein stimuliše srednji nervni sistem

Uznemireni ste – Od previše kafe možete da postanete prilično nervozni, jer kofein stimuliše srednji nervni sistem, dok on istovremeno povećava nivo adrenalina, dopamina i glutamata. Ova kombinacija može da dovede do tjeskobe, nervoze, ubrzanog rada srca, razdražljivosti, pa čak i bijesa.

Energija vam pada tokom dana – Kafa može vrlo brzo da vas razbudi i da vam da nalet energije, ali kada se ta energija potroši, doći će i do vrlo snažnog pada. Neka istraživanja su pokazala i da kofein može da uništi produktivnost, što može da dovede do zabušavanja na poslu.

Dovoljno vode

Često morate u toalet – Kofein je diuretik, što znači da ćete ispijanjem kafe češće urinirati, pogotovo ako kafu ne pijete često. I dok istraživanja pokazuju da od kafe zapravo ne možete da dehidrirate, ako uz nju ne pijete dovoljno vode, vaše tijelo neće dobijati dovoljno tečnosti.

Related Articles

DODIK OPTIMISTIČAN ZA NAREDNE IZBORE: Dobićemo i mjesto predsjednika Republike i mjesto člana Predsjedništva

user

Otkazani koncerti regionalnim zvijezdama za doček Nove godine

user

Najnoviji podaci za BiH: Više od 2.200 novozaraženih, preminulo 19 osoba

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM