Ehomag
Vijesti

Pretresi u vezi s izdavanjem diploma Američkog univerziteta u Tuzli

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici MUP-a KS i MUP-a TK, vrše pretrese stanova i poslovnih prostorija, u kojima su bili smješteni kapaciteti Američkog univerziteta sa sjedištem u Tuzli.

Pretresi se odnose na ukupno tri osobe, a vrše se sa ciljem pronalaska dokumentacije, dokaza i službenih evidencija Američkog univerziteta u Tuzli.

Pretresi se vrše radi pronalaska dokaznih materijala o radu i djelovanju ove ustanove, a u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti i neregularnosti u vezi izdatih diploma.

“U interesu rada na predmetu, više informacija u ovom trenutku ne možemo davati”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Related Articles

Adna Biber iz Sarajeva najljepša je djevojka Bosne i Hercegovine

user

Arijana Memić se oglasila nakon Izbora: Evo šta je poručila biračima nakon ostvarenog vrlo dobrog rezultata

user

HAOS RANO JUTROS: Mladići se vozili u ferariju, pa od Hitne pomislili da je policija! Potpuno uništili SKUPOCJENO vozilo

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM