Ehomag
Vijesti

Merkel i Macron za koordiniran pristup članica EU u otvaranju granica

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvali su u petak članice EU da koordiniraju otvaranje granica i budu oprezne zbog novih varijanta covida. Pokazali su i jedinstvo u pristupu Turskoj i Rusiji.

Dvoje čelnika vodećih članica EU sastalo se u Berlinu u pripremi summita Europskog vijeća 24. i 25. lipnja, piše njemačka agencija dpa.

“Zemlje EU moraju biti oprezne da ne dopuste širenje novih varijanti, rekao je Macron prije radne večere s kancelarkom u Berlinu koja ga je primila kao prvog gosta iz inozemstva. 

EU promatra razvoj situacije u Velikoj Britaniji gdje je uočen nagli rast tjednih zaraza zbog varijante delta, rekao je na konferenciji za novinare s Merkel.

“Neke su države ponovno otvorile svoje granice ranije zbog turizma, no moramo biti porezni da ne uvezemo nove varijante”, rekao je.

“Ne smijemo se ponašati kao da je koronavirus iza nas”, rekla je Merkel te istaknula. “Mjere opreza i dalje su potrebne kako bismo imali ljeto s više slobode, ako već nemamo potpunu slobodu”.

Posebno je pozvala na oprez u kontekstu europskog nogometnog prvenstva.

Related Articles

Dodik: Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu

user

Lidija Đukanović ugostila prvu damu Turske u Crnoj Gori

user

Jeste li se ikada zapitali zašto vrata WC-a nisu potpuno zatvorena? EVO ODGOVORA

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM