Ehomag
Vijesti

Karić: Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici Crna Gora je genocid nazvala pravim imenom

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore te je poručila kako je izglasavanjem ovakvog dokumenta Crna Gora pokazala posvećenost istini i pravdi.

Gradonačelnica glavnog grada BiH naglasila je kako je odluka Skupštine Crne Gore važna kako za tu zemlju, tako i za BiH i cijelu regiju.

“Skupština Crne Gore donijela je odluku. Za Bosnu i Hercegovinu, za cijeli region. Usvojila je Rezoluciju o Srebrenici, genocid nazvala pravim imenom”, rekla je Karić.

Kako ističe, Crna Gora je ovim potezom pokazala posvećenost borbi protiv negiranja genocida koji se dogodio u BiH.

“Crna Gora ovim činom pokazuje i dokazuje svoju spremnost da bude aktivni sudionik svjetskog mirovnog pokreta, posvećenost istini i pravdi, posvećenost borbi protiv negiranja genocida i ratnih zločina koji su se dogodili u Bosni i Hercegovini. Istina i pravda su neophodne za pomirenje, vraćanje povjerenja i sigurnu budućnost našeg regiona”, poručila je Benjamina Karić.
 

Related Articles

3 ZNAKA ZODIJAKA ČEKA PREDIVNA ZIMA 2022/2023: Evo kome stiže ogroman novac

user

Osumnjičeni za ubistvo u Trnovu predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo

user

Dodik: Glupo je da postoji Nogometni savez BiH, treba nam samo Republike Srpske

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM