Ehomag
Vijesti

EVO KAKO DA SNIZITE VISOK PRITISAK: Napravite ljekoviti napitak od 1 voćke i smanjite rizik od hipertenzije

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Visok krvni pritisak ili hipertenzija predstavlja jedan od glavnih zdravstvenih izazova sa kojim se suočavamo u savremenom dobu. Regulisanje oboljenja i prevencija može da smanji rizik od neželjenih posledica visokog pritiska, kao što su kardiovaskularna oboljenja.

Najbolji vid prevencije visokog pritiska jesu izbalansirana ishrana, ograničen nivo soli i fizička aktivnost, ali jendo voće može snačajno da pomogne u smanjenju krvnog pritiska.

Citrusi, uključujući grejp, pomorandže i limun, mogu imati moćan efekat na regulisanje nivoa krvnog pritiska i prevenciju hipertenzije. Jedno ispitavanje pokazalo je da sok od cijeđene pomorandže ima pozitivna dejstva na regulisanje pritiska kod osoba između 18 i 59 godina koje su pile 500ml soka dnevno.

Sok od grejpfruta iam mnoga korisna svojstva po zdravlje, dobar je izvor vitamina C, pektinskih vlakana i antioksidanata. Ekstrakt iz kore grejpfruta sadrži puno polifenola koji djeluju kao snažni inhibitori alfa glukozidaze i mogu se koristiti u liječenju hipertenzije.

Napravite sok od cijeđenog grejpfruta i uživajte u njemu prije jela. Osim što je zdrav možete ga poslužiti uz listiće nane i kockice ljeta – biće savršeno ljetne osvježenje.

Napomena: Konzumiranje voća nije zamjena za terapiju prepisanu od strane ljekara. Prije upotrebe se konsultujte sa svojim ljekarom.

Izvor: Sensa

Related Articles

ADVOKAT PORODICE MEMIĆ: “Uništeni su svi snimci iz Velike aleje na Ilidži“

user

KOD PRVIH SIMPTOMA GRIPA I PREHLADE, OVO JE SPAS: Savjet nutricioniste Milke Raičević! SPAS IMATE U FRIŽIDERU

user

Oligarh koji je jučer uhapšen u Ukrajini je Putinov kum, Kremlj odbio razmjenu

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM