Ehomag
Vijesti

Dodik: Erdogan preferira sve narode u BiH

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan apsolutno razumije situaciju u BiH, preferira sve narode i smatra da BiH jedino može da funkcioniše ako se zadovolji i pronađe minimum interesa svih konstitutivnih naroda.

“Iskoristio sam priliku da mu pomenem da je BiH pod protektoratom i da je zbog toga teško da se kreće, kao i da Turska kao članica Savjeta za sprovođenje mira mora da vodi računa i stavovima drugih naroda u BiH… Iz toga je proizašla njegova tvrdnja da samo zajedničkim interesima BiH može nastaviti da se gradi”, rekao je Dodik u okviru svog učešća na Diplomatskom forumu u Antaliji.

On je naveo da je sa Erdoanom razgovarao o ekonomiji, prevashodno gradnji autoputa koji treba da ide preko teritorije Srpske i njenih opština i gradova spoji Beograd i Sarajevo.

“Razgovarali smo i o unapređenju trgovinske razmjene”, rekao je Dodik.

On je naveo da u vezi sa tim Turska namjerava da pojača kapital u “Zirat” banci, ali da moraju da budu riješeni određeni problemi u Federaciji BiH (FBiH).

Dodik je istakao da je sa Erdoanom razgovarao i o borbi protiv pandemije virusa korona, te da je obaviješten da bi Turska do oktobra mogla uspjeti da krene da pravi svoju vakcinu, a koja će jednako biti na raspolaganju svima.

On je rekao da je Erdoan pominjao mogućnost da u kasnijoj fazi ponovo budu aktivirani trilateralni sastanci – BiH, Srbija i Turska s jedne strane, a s druge između Turske, BiH i Hrvatske.

“Prvu trilateralu smo imali, ali očigledno je da će biti teško obezbijediti onu sa Hrvatskom s obzirom na njihov stav prema Predsjedništvu BiH u vezi sa Željkom Komšićem”, rekao je Dodik i dodao da je Erdoanu zahvalio za uspješnu organizaciju foruma.

Related Articles

VOĆE PUNO KALIJUMA ŠTITI I ZGLOBOVE: Umanjite bol od artritisa prirodnim sredstvima

user

Jedna stara zagonetka: Vozač udario autostopera

user

Dodik: Samo povlačenje nametnute odluke može da vrati BiH u prijašnje stanje

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM