Ehomag
Vijesti

Članovi Predsjedništva BiH danas na diplomatskom forumu u Antaliji

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Članovi Predsjedništva BiH učestvuju danas u Antaliji na diplomatskom forumu o temi “Inovativna diplomatija: novo doba, novi pristupi”. Ovaj događaj Turska organizuje prvi put s ciljem da ponudi novu platformu za razgovor o ključnim diplomatskim problemima.

O brojnim temama u okviru 15 sesija razgovarat će više od 10 šefova država i više od 40 šefa diplomatija.

Članovi Predsjedništva BiH jučer u Antaliji prisustvovali su Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, koji je završen usvajanjem deklaracije u kojoj je pružena podrška evropskoj perspektivi regiona, jačanju saradnje, ali i ideji o “malom Šengenu”.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu za uspješnu organizaciju Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Iz Predsjedništva BiH je saopćeno da su sagovornici potvrdili dobre i prijateljske odnose BiH i Turske, koji predstavljaju dobru osnovu za razvoj i unapređenje odnosa na svim poljima, a posebna pažnja posvećena je jačanju ekonomske saradnje, gdje se očekuje znatno povećanje trgovinske razmjene, naročito nakon potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje.

Poseban fokus bio je na ubrzanju aktivnosti na realizaciji projekta auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo, koji će doprinijeti značajnom unapređenju ekonomije BiH.

Related Articles

Uznemireni građani: Najezda žohara u sarajevskim naseljima

user

“Ovo je težak trenutak za mene i moju porodicu…” Nenad Periš uputio molbu uoči pogreba tragično nastradalog sina Mateja

user

Gradonačelnica Sarajeva sa sankašem Nikolajevim: Nadamo se Olimpijadi 2030.

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM