Ehomag
Vijesti

TRAVAR OLIVER STANOJEVIĆ SA TARE – OVA BILJKA LIJEČI REUMU I ARTRITIS: Stavlja se u mast i maže na bolno mjesto

Travar Oliver Stanojević  živi na Tari i organizuje ture po planini kako bi posjetioce uputi u branje ljekovitog bilja i liječenje raznih tegoba na prirodan način.

Osobe koje pate od reume i artiritisa znaju koliko ovo stanje može da bude bolno i da poremeti svakodnevni način funkcionisanja, a pored standardnih medicinskih procedura možete iskoristiti i jednu biljku kao pomoć pri liječenju.

 Gorska suručica, naziva se još i medunika jer svojim mirisom podsjeća na med je, prema riječima travara Olivera Stanojevića, prvorazredna biljka za liječenje artritisa, reume i gihta.

“Uzećemo jednake količine gorske suručice, zečijeg trna, najbolje korjena, a ako ga nemamo onda možemo uzeti nadzemni dio, i preslice u jednakim delovima. Pomiješaćemo u jednu mješavinu koja kao pomoćno i ljekovito sredstvo može da se stavi u masti koje mažete na bolna mjesta,” istakao je čuveni travar u videu na Youtube kanalu Rec-on production.

Još jedno ljekovito dejstvo suručice jeste što je ona jedan od najjačih diuretika u lekovitom svijetu koji nije kontraindikovan. “Ona se još zove i buditeljica, jer budi i podstiče sve unutrašnje organe i žlezde na rad. Izuzetno je dobar koren gorske suručice koji se koristi kod hemoroida. Čisti krvne sudove pogotovo tamo gde nastaju hemaroidi i dobra je kod prehlada”, – objasnio je Oliver Stanojević.

Objašnjava da se za liječenje koriste list i cvijet, a biljka se bere od polovine na gore da biste mogli lakše da je vežete  i sušite. Kada se osuši, krunite cvijet, sitno usitnite i dobićete izuzetno koristan čaj. 

(Sensa.Mondo.rs)

Related Articles

Šefik Džaferović: Milorad Dodik odlazi poražen iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine

user

Kao da je januar: Grad je prekrio cestu, jako nevrijeme i padavine sručile su se oko Bjelašnice

user

BILA JE NAJZGODNIJA U SURVIVORU 2010. GODINE: Udala se za najboljeg druga, pa razvela – EVO KAKO DANAS IZGLEDA, RODILA JE I DIJETE

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM