Ehomag
Lifestyle

1 JEDNOSTAVAN TRIK ZA NJEGU BILJAKA KOJI JE NIŠTA NE KOŠTA: Čak i iskusni ljubitelji cvijeća ovo ne znaju

Oni koji vole i njeguju cvijeće znaju koliko je pažnje i truda oko njega potrebno. Često ulažu i dosta materijalnih sredstava da bi ono bilno bujno i lijepo.

Ovaj trik ne košta ništa, a pomaže da vazduh cirkuliše kroz zemlju u saksiji. Za njega vam je potreban samo jedan par kineskih štapića koje vjerovatno imate zaturene negdje u kući.

Kako sobne biljke žive u zatvorenim saksijama , zemlja se vremenom sabija i time nestaje prostor koji je neopohodan za cirkulaciju kiseonika. Ovo šteti biljkama i može prouzrokovati opadanje lišća.

biljke2-525x300

Srećom, ovo možete riješiti na jednostavan način. Uzmite jedan od drvenih štapića ili nešto iste veličine, poput obične olovke. Nežno zabijte štap u zemlju što dublje možete.

Ponovite nekoliko puta na cijeloj površini tla. Nakon što završite ovaj proces, zalijte biljku i razliku ćete vidjeti odmah. Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta mjesečno. Samo nekoliko minuta vašeg truda učiniće mnogo za vašu biljku.

Related Articles

DOBILE JE OPEKOTINE NAKON SUNČANJA, A ONDA JE OTKRILA TRIK: Namazala se nečim što svako ima u kupatilu i poslije pola sata je ostala CRVENILO JE NESTALO (VIDEO)

user

ČEP JE NAJGORA MJERA ZA SIPANJE OMEKŠIVAČA: Otkriveno KOLIKO tačno TREBA DA SE STAVI

user

OVA DJEVOJKA JE PILA 20 RED BULL-Ova DNEVNO ČETIRI GODINE: Pogledajte Kako Danas Izgleda Njeno Tijelo Info

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM