Ehomag
Lifestyle

1 JEDNOSTAVAN TRIK ZA NJEGU BILJAKA KOJI JE NIŠTA NE KOŠTA: Čak i iskusni ljubitelji cvijeća ovo ne znaju

Oni koji vole i njeguju cvijeće znaju koliko je pažnje i truda oko njega potrebno. Često ulažu i dosta materijalnih sredstava da bi ono bilno bujno i lijepo.

Ovaj trik ne košta ništa, a pomaže da vazduh cirkuliše kroz zemlju u saksiji. Za njega vam je potreban samo jedan par kineskih štapića koje vjerovatno imate zaturene negdje u kući.

Kako sobne biljke žive u zatvorenim saksijama , zemlja se vremenom sabija i time nestaje prostor koji je neopohodan za cirkulaciju kiseonika. Ovo šteti biljkama i može prouzrokovati opadanje lišća.

biljke2-525x300

Srećom, ovo možete riješiti na jednostavan način. Uzmite jedan od drvenih štapića ili nešto iste veličine, poput obične olovke. Nežno zabijte štap u zemlju što dublje možete.

Ponovite nekoliko puta na cijeloj površini tla. Nakon što završite ovaj proces, zalijte biljku i razliku ćete vidjeti odmah. Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta mjesečno. Samo nekoliko minuta vašeg truda učiniće mnogo za vašu biljku.

Related Articles

DA LI IMATE JEDAN PARADAJZ? Evo kako uklonite dlačice sa lica: Smjesa koja je mnogim ženama pomogla, EVO KAKO SE PRIPREMA

user

SPAS ZA ZAGORJELO I STARO POSUĐE: Šerpe i tave biće KAO NOVE ako ih protrljate mješavinom OVOG POVRĆA I SOLI

user

GENIJALAN TRIK/ KAKO DA BRZO UKISELITE KRASTAVCE: Za samo 2 dana dobit ćete omiljenu zimnicu

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM