Ehomag
Lifestyle

MLIJEKO ČINI ČUDA ZA CVIJEĆE: Upotrijebite ga na OVAJ NAČIN, sprječava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka

Kiša koja je danima padala prijeti da uništi rasad koji smo posadili ovog proleća ili bar oslabi biljke. Baš zato je neophodno poboljšati im “imunitet” i ojačati ih, a to je, prema riječima iskusnih baštovana, najblje uraditi mlijekom.

Ova namirnica koju svi imamo u frižideru odlična je za zaštitu, ali i đubrenje povrtarskih vrsta i cvijeća.

Mlijeko sadrži kalijum, kalcijum, sumpor, fosfor, magnezijum, bakar, mangan, gvožđe i druge elemente koji će biljkama osigurati optimalan rast i zaštiti ih od bolesti, štetočina i insekata.

U ovom periodu, biljke su podložne pojavi gljivica, a rastvor od mleka je odlično sredstvo za prevenciju koji djeluje tako što stvara zaštitini sloj.

Sasvim je dovoljno razloga da napravite ovaj rastvor i pomognete cvijeću da cvjeta raskošnije tokom ljeta. Evo kako se pravi:

Najbolje je koristiti svježe, a ne dugotrajno mlijeko. Sve što je potrebno je da pomiješate mlijeko i vodu u razmjeri  1: 3. 

Ovim rastvorom poprskajte biljke ili cvijeće, a najbolje bi bilo to učiniti u večernjim satima. 

(Stil.kurir.rs)

Related Articles

KUHARI OTKRILI NAJBOLJI RECEPT ZA TIJESTO ZA PIZZU: Ima edna caka, oni dodaju 1 sastojak (RECEPT)

user

NAJMEKŠE I NAJUKUSNIJE KIFLICE NA SVIJETU – ISPROBAJTE ODMAH SUTRA: Bolji recept od ovoga nećete naći

user

ŽENAMA ROĐENIM U OVA 3 HOROSKOPSKA ZNAKA OSTVARUJU SE ŽELJE: Slijedi period velike sreće

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM