EhoMag
Lifestyle

Evo koje sve zdravstvene pogodnosti ima riblje ulje

Evo koje sve zdravstvene pogodnosti ima riblje ulje

Riblje ulje bi zbog blagotvornog djelovanja na ljudske ćelije moglo postati eliksir mladosti, ističu stručnjaci s kalifornijskog univerziteta. Do ovog zaključka došli su na osnovu testiranja grupe srčanih bolesnika koji su potvrdili da koriste omega-3 masne kiseline, važne za stvaranje zaštitne kape za ćelije, čime se znatno produžava njihov život.

Utvrđeno je da pacijenti s visokim nivoom omega-3 masnih kiselina u krvi imaju sporiji proces biološkog starenja srca. Ovo bi mogao biti način da se potencijalno produži ljudski životni vijek i izbjegnu kardiovaskularna oboljenja, pod pretpostavkom da se svakodnevno konzumira gram ribljeg ulja.

Da bi se postigao željeni efekt, poželjno je da se jedu losos, skuša i sardina. One imaju najviše ribljih masnih kiselina koje preventivno utječu na zaštitu kardiovaskularnog sistema. Ove kiseline su dobre i za ublažavanje upale zglobova, usporavanja gubitka memorije i smanjenje makularne degeneracije očiju, koja je najčešći uzrok sljepila starijih osoba.

izvor: zdravlje.avaz.ba

Related posts

Kako reagovati kod grčenja beba?

admin

Laganim vježbama od djeteta napravite genija

admin

Zeleno lišće čuva zdravlje mozga i očiju naših mališana

admin