EhoMag
Magazin

Dino Merlin danas slavi rođendan, pogledajte kako je izgledao kao dječak

Dino Merlin, regionalna muzička zvijezda, danas slavi 58. rođendan. Kako su i njegovi ovogodišnji planovi uveliko poremećeni pandemijom Corona virusa, tako su mnogobrojni fanovi najpoznatijeg bosanskohercegovačkog kantautora uskraćeni za novi album koji je Merlin poslije šest godina pauze, namjeravao objaviti s proljeća.

U međuvremenu postao je dedo, nakon što su Dinin sin Hamza i snaha Dženeta Tabaković–Dervišhalidović dobili sina Nezira.

Uz čestitke i želje za zdrav, sretan i dug život jednom od najvećih i najpopurarnijih muzičara naših prostora, redakcija “Azre” donosi fotografiju Edina Dine Dervišhalidovića iz dječačkih dana. Dino Merlin objavio ju je na svoj rođendan prije tri godine na društvenim mrežama.

Osim slike iz djetinjstva, šezdesetih godina prošloga stoljeća, podsjećamo i kako je Dino Merlin izgledao u ranoj mladosti.

U arhivama smo pronašli i jednu “fudbalersku”, naših muzičkih legendi Seida Memića Vajte, Mugdima Avdića Hende i Dine Merlina.

Inače, Dino Merlin završio je bravarski zanat i prije nego što se počeo baviti pjevanjem nekoliko godina bio je zaposlen u “Pretisu” u Vogošći kao metalski radnik – kalioničar. U sjećanje na taj period svog života i svoje prvo radno mjesto, Dino je 2008. godine u proizvodnom dijelu te tvornice predstavio album “Ispočetka”.

(azra.ba)

Related posts

Beogradski mako Maksimović progovorio o načinu rada njegove “firme”

U R

Bivši muž Jennifer Lopez otkrio šta je voljela raditi po kući

U R

Lana Jurčević se oglasila nakon poplava: Uništeno mi je skladište u firmi

U R