EhoMag
Vijesti

Moguće zatvaranje hrvatske granice za turiste iz Slovenije

Bojana Beović, vodeća slovenska infektologinja, u razgovoru za mariborski Večer rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste.

Ona savjetuje slovenačkim turistima da budu izuzetno oprezni u Hrvatskoj, da se drže sigurne udaljenosti, nose maske, dezinficiraju ruke i stalno promatraju pojavu mogućih simptoma bolesti. Ne savjetuje nikako boravak tamo gdje ima puno ljudi.

Slovenska vlada sinoć se sastala kako bi se raspravljalo o novim mjerama za pripremu obrane od drugog vala koronavirusa, a jedna od tema rasprave bila je – Hrvatska.

  • Virus se razbuktao u cijeloj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uvjet da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slijede nova ograničenja- rekla je Beović koja je na kraju otkrila koje je njeno mišljenje o cijeloj situaciji.
  • Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebali razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi val epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postat ćemo opasni i za druge zemlje- kazala je.
    Prema riječima Beović, jedan od najgorih mogućih scenarija je da se broj zaraženih u dvije sedmice može povećati za čak četiri puta.

Tradicionalno, za vrijeme godišnjih odmora, na slovensku i hrvatsku obalu slijeva se mnoštvo turista.

(avaz.ba)

Related posts

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji pokrenula kampanju na sjećanje u Srebrenici

U R

Vučiću zabrane jedan predizborni spot s djecom, on objavi niz drugih

admin

Pao na granici sa pola miliona eura tableta za “muške probleme”, odao ga jedan detalj

admin